Täällä sitä ollaan vaikken ole mitään kommentoinut viikkokausiin. Pääsi unohtumaan blogin salasana. Sitä se krooninen väsymys teettää. Kaksi pientä lasta, sairastelut jne valvottaa.

Karppiruokavalioon on tullut pieniä muutoksia. Toisina päivinä noudatan vähähiilarista diettiä prikulleen kuten kuuluu. Perunaa, täysjyväriisiä ja ruisleipää syön ehkä joka toinen tai kolmas päivä. Välillä maistuu pizza ja vehnäleipä (kohtuudella toki). Colaakin on tullut juotua, voi miten hyvältä se maistuukaan. Mässäilyksi ei ole mennyt vielä ollenkaan. Herkkuhetkiin olen varannut tummaa suklaata, juustoja ja erilaisia kasviksia dipattavaksi, juomana light jaffa tai makeutettu vishy. Leffailtana tehdään pocornia.

Paino 51,6kg

Siinä se on pysynyt viimeiset neljä viikkoa. Ei ole tippunut alaspäin, mutta tärkempää, ettei ole noussutkaan. Tuntuu ihan hyvältä. Kevään tullessa olen lisännyt liikuntaa reippailla kävelylenkeillä, ehkä sekin vaikuttaa painonhallintaan. Haaveilen aloittavani jonkun uuden liikuntaharrastuksen, mutta millä ihmeen ajalla?

Kommenttiakin blogiini oli tullut, kiitos siitä. "Mitä tapahtuu, kun lopetat vähähiilihydraattisen ruokavaliosi? Mikä aiheutti lihomisen?"

Minulla paino nousi kun annoin itselleni luvan syödä herkkuja jokapäiväisenä ateriana. Ruokavalioni perustui ns huonoihin hiilareihin ja vähäiseen kasvisten syömiseen. Söin usein pizzaa, hampurilaisia, ranskalaisia, sipsejä, karkkia ja paljon eineksiä, join päivittäin colaa. Ruoanlaitossa käytin paljon eineksiä ja napsin aterioiden välissä sokeripitoisia välipaloja. Liikunta oli nollassa eli kaupassakin kävin autolla, lenkillä en koskaan.

Jos lopetan kokonaan vähähiilihydraattisen ruokavalion ja palan entiseen, niin varmasti lihon taas samoihin mittoihin ja reippaasti niiden ylikin. Sitä en aio tehdä. Sen sijaan olen lisännyt päivittäiseen ruokavaliooni ns hyviä hiilareita eli kuitupitoista ruisleipää, täysjyväriisiä sekä ajoittain perunaakin. Pääpaino pysyy kasviksissa, maitotuotteissa ja lihassa. (Rasvalla en läträä mielinmäärin, en usko sen terveellisyyteen) Herkuistakaan en aio kokonaan kieltäytyä eli joskus on annettava itselle lupa syödä myös huonoja hiilareita. Vaikka syntymäpäivillä kermakakkua tai sunnuntaipäivällisellä lasangea, jos sellaista tarjotaan.