27.joulukuuta

Herään puolilta päivin ja korvaan aamiaisen eilisen elokuvaillan tähteillä: puoli pussia sipsiä ja litra väljähtänyttä colaa. Katselen tietokoneruudulta kuvia jouluvietosta. Kasvoista kyllä tunnistan itseni, mutta kenen vartaloon pääni on yhdistetty? Löllöreidet, jenkkakahvat, pullataikinavatsa. Paita, joka vuosi sitten oli vatsan kohdalta löysä, kiristää nyt makkarakasan keskellä. 

klo 14.00 Käyn vaa'alla, painoa 57,7kg. Kymmenen kiloa enemmän kuin ennen lapsia. Kymmenen kiloa neljässä vuodessa, saavutus sekin. Olo tuntuu epämiellyttävältä, vaatteet puristaa ja aamuinen herkuttelu yököttää. Päätän aloittaa alkavan vuoden kunniaksi uudet elämäntavat. Etsin tietoa netistä... pistelaskut eivät kiinnosta ja entinen herkkupeppu ei kovin puritaanista diettiä montaa päivää jaksa. Olisiko vähähiilarinen minun vaihtoehtoni?

klo 15.30 puolen tunnin reipas vaunulenkki ja kaupan kautta kotiin. Ostoskassissa salaattia, tomaattia, kurkkua, persijaa, munakoiso, sipulia, porkkanaa, kirjolohta, kanafilettä, juustoa ja muita maitotuotteita, vichyä ja muutama greippi. Laitan itselleni lounaaksi fetasalaattia ja paistan kirjolohta, loraus kermaa makua antamaan. Nam!

Tästä se alkaa.